Att köpa häst

 

För de människor som har turen att någon gång få uppleva känslan av att kunna Skaffa en egen häst  väntar en tid med mycket spänning och äventyr. Hästar är mycket bra kamrater sThoroughbred Racehorsesom man kan uppleva mycket glädje med, samtidigt som de är fantastiska på att trösta om man är nere.

Det finns dock en hel del att tänka på innan man kan vara förberedd nog för att ta hem sin häst. Att en häst kostar väldigt mycket pengar är det nog få som skulle argumentera emot. Även om man kanske inte är speciellt hästintresserad brukar man ha ett ungefärligt hum om vad en häst kan tänkas gå på. Trots att själva hästen är en engångskostnad, är det faktiskt betydligt dyrare att ha råd att ha kvar sin häst och man bör därför känna sig säker på att den ekonomi man har är stadig nog.

Det första man bör tänka på är att hitta en stallplats till hästen. Här kan kostnaderna variera väldigt kraftigt beroende på vilken typ av service man strävar efter att ha. Vill man ha hjälp med att släppa ut hästen, fodra och mocka kommer det absolut kosta en hel del mer än om man enbart vill ha en plats för hästen att stå. Tänk på att hyran för ett riktigt bra stall kan hamna på samma kostnad som månadshyran för en lägenhet.

Villen typ av mat äter hästen? Hur är det med skor och hovslagare? Du har väl inte glömt utrustning, torv, halm eller veterinärkostnader? Man kan enkelt säga att hästar är dyra i drift, men mycket väl värda pengarna och tiden. Portrait of a brown horse with cartDet är inte enbart saker som behöver handlas in eller kostnader för tandunderhållning och skor som räknas in. Hästar kräver en mycket stor tid av din dag och om man inte har hästen ställd i helpension (ett stall där vanligtvis in- och utsläpp och fodring ingår) måste man se till att vara i stallet nästan dygnet runt.

För vissa är detta inget problem och kanske spenderar man redan hela dagarna i stallet, men för den som ännu inte är helt inställd på vad en häst kräver, kan det komma som en chock.