Hästar som livsstil

I alla tider har hästen varit en trofast följeslagare till människan. Från början mest som ett arbetsredskap inom jordbruk och skogsarbete. I dag används hästen till så mycket mer. Den kan ses i tävlingar i olika grenar som hoppning, dressyr, trav mm. Mångas dröm är en egen häst att pyssla om och ta rofyllda skogsturer med. Hästen har utvecklats från att vara en hjälp i arbetet till en helt egen livsstil. Är du hästägare är det inte bara ridning som gäller en timme då och då utan hela dagar kan röra sig om intresset.

Jerringpriset till ridsporten

Trots att ridsporten är den näst största ungdomssporten i Sverige idag är det många som fortfarande inte ser hästar och ridning som en sport. Detta har bevisats åtskilliga gånger när idrottsgalorna delar ut sina priser. Men 2017 hände något oförutsett. Peder Fredricson vann

Young girl jumping with sorrel horse

Jerringpriset med bland annat ett OS-silver som merit. Detta kom som en överraskning för de grupper som ratat ridsporten tidigare år. Men alla de som har hästar som sitt största intresse vet vilka uppoffringar man behöver göra för att uppnå resultat inom sporten. I år gick de ihop i en gemensam insats för att rösta fram sin sport och en av dess framgångsrika utövare.

Äta för att orka

När man lever med hästar som sitt huvudintresse är man mycket utanför hemmet. Många timmar läggs i stallet med diverse göromål som mockning, skötsel och att ta hand om utrustning. Men att äta är ett måste även för hästintresserade. På matklubben.net finns bra tips för matsäck i stallet. Oavsett om du bara vill ta en fika efter de dagliga sysslorna eller ha en mer mättande matsäck när du är på långtur med din häst hittar du bra och nyttiga recept på sidan. Att ha hästar som livsstil är krävande och en fullgod kost med stort näringsinnehåll är a och o för att orka med sina aktiviteter.